_MG_1456-1-BEW-LR_edited.jpg

over little vagabond

Buiten spelen, slootje springen, hutten bouwen

 

Wat is er fijner dan op avontuur gaan, ontdekken, buiten zijn, spelen, je fantasie de vrije loop laten, je creativiteit gebruiken en vrijheid ervaren? Dat zijn de kernwaarden die voor mij, al van kinds af aan, heel erg belangrijk zijn. En doordat ik mijn passie voor illustratie en ontwerp kan combineren met reizen komen al deze kernwaarden uitgebreid aan bod. Wanneer ik reis ga ik op ontdekkingstocht, op avontuur, ben ik veel buiten en ervaar ik vrijheid. En wanneer ik in mijn illustraties en ontwerpen duik kan ik mijn creativiteit kwijt, lekker spelen en mijn fantasie op hol laten slaan. Deze kernwaarden zijn uiteindelijk ook de aanleiding geweest voor het starten van Little Vagabond. Ik ben Amy Verspaandonk, illustrator en ontwerper. De kleine vagebond die schuil gaat achter de website Little Vagabond. 

 

Spelen is een belangrijke manier om te ontdekken wie je bent. Ik geloof dat kinderen in onze huidige samenleving weinig tijd en ruimte krijgen om vrij te spelen en om echt kind te zijn. Op school ligt de focus grotendeels op het behalen van goede cijfers en het klaarstomen voor het voortgezet onderwijs. Na schooltijd is er voetbal, hockey, toneel of muziekles. En dan hebben we nog TV, games, YouTube… 

 

Waar is de tijd gebleven van lekker vies worden, slootje springen en hutten bouwen? Ik vind het treurig om te zien en te lezen dat steeds minder kinderen buiten spelen. Ik zou hier graag verandering in willen brengen en er aan bij willen dragen kinderen weer vaker buiten te laten spelen. Zo is het idee voor Little Vagabond tot stand gekomen.

 

Producten die kinderen stimuleren naar buiten te gaan, inspirerende blogs over buitenspelen en ontdekken, tips over leuke buitenlocaties en -activiteiten, dit alles vind je bij Little Vagabond.  

 

Dus hup, wat houdt je tegen? Trek je oude kleren aan en naar buiten! :)

Liefs Amy