Botanisch stoepkrijten

Bijgewerkt: 4 jun 2020Misschien heb je er al van gehoord, botanisch stoepkrijten. Met botanisch stoepkrijten wordt het belang van de stoepplantjes onder de aandacht gebracht en een stukje bewustwording gecreëerd rondom groen in de stad. De bedoeling van het botanisch stoepkrijten is dat je op zoek gaat naar stoepplantjes (paardenbloemen, klaprozen, weegbree, alles wat tussen de stoeptegels groeit) en vervolgens de juiste naam bij het plantje schrijft.

Leuk voor volwassenen maar ook zeker voor kinderen.

Voor kinderen is het een hele leuke manier om bloemen en planten te ontdekken tijdens een mooie lente- of zomerwandeling. Ze kunnen er zelf de namen bij schrijven met stoepkrijt of wanneer ze nog niet kunnen schrijven, er een mooie stoepkrijt tekening bij maken. Wanneer je zoals ik niet bekend bent met alle plantjes, kan je op de website van Hortus Botanicus Leiden deze te gekke stoepplantjes poster downloaden.


Stoepplantjes speurtocht voor de kleintjes.

Voor de allerkleinste heb ik een leuke stoepplantjes zoekkaart ontworpen met de wat herkenbaardere stoepplantjes. Met de zoekkaart ga je op ontdekkingstocht en streep je de plantjes die je gevonden hebt af op de kaart.


Bekijk ook de activiteit stoepplantjes speurtocht.


Lees hier meer over de stoepplantjes.


147 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 by Little Vagabond.