Leuk dat volwassen zijn, maar zo haal je het kind in jezelf naar boven: 10 tips.

Bijgewerkt: 24 jul 2020


Als kind wilde ik volwassen zijn omdat je dan lekker lang op mocht blijven, geld had om je eigen speelgoed te kopen en zelf mocht kiezen wat er op tafel kwam met eten (lees: elke dag friet of pannenkoeken). Maar nu ik volwassen ben lijkt het soms juist zo fijn om weer even kind te zijn. Onbezorgd en onbezonnen, niet nadenken over gevolgen of wat anderen ergens van vinden, spontaan zeggen wat er in je opkomt. Niet druk maken over rommel en vieze kleren maar lekker buiten in de plassen stampen. Je niet druk maken over de hypotheek en rekeningen die betaald moeten worden, maar over je vriendje Joost die je driewieler heeft ondergeplast, of wie je wel of niet uit moet nodigen op je kinderfeestje. Geen zorgen en sleur maar ontdekken en avontuur. Vaak komen we nu ‘s avonds thuis na werktijd en ploffen we uitgeblust op de bank. Als kind had je oneindig veel energie. Vroeger kreeg je bij de slager nog een plakje worst, bij de winkel op de hoek een lolly en mocht je een kleurplaat maken in de wachtkamer van de huisarts, werd je voorgelezen voor het slapen gaan. En ineens is dat allemaal verdwenen wanneer je volwassen wordt. Volwassen zijn is soms best saai, blèh! Laten we weer eens vaker kind zijn! Maar, hoe doe je dat? Hier volgen tien tips om het kind in jezelf naar boven te halen:

1. Why so serious?

Neem het leven vooral niet te serieus, je leeft het maar één keer. Speel, experimenteer en geniet!


2. Lekker-doen-waar-je-zin-in-hebt lijstjes!

Weg met de things-to-do lijstjes en die vol geplande agenda, als kind hadden we die ook niet! Doe wat er in je op komt. Laat dingen eens minder voorspelbaar zijn en spontaan gebeuren.


3. Gek, gekker, gekst!

Vergeet het “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. Doe maar lekker gek, normaal is al saai genoeg! Volg je eigen pad en houd je minder bezig met wat anderen mensen vinden. Huppel over straat, ga in je pyjama naar de supermarkt, zeg je goede baan op en maak die reis waar je altijd al van droomde!

4. De kleine dingen…

Merk de kleine dingen om je heen eens wat vaker op en verwonder je erover. De geur van de buitenlucht wanneer het net geregend heeft, het lelijke kapsel van de buurvrouw, een vlinder die voorbij fladdert. Word bewuster van de dingen om je heen, blijf niet hangen in gedachten over wat je allemaal nog "moet".

5. Vies worden mag!

Eet spaghetti met je handen, stamp buiten door de plassen, maak een modderschilderij, ga koken met je kind en maak er samen een lekkere kliederboel van. Vies worden wat maakt het eigenlijk uit?

6. Maak van je dag een kinderfeestje

Ga samen met je kinderen een speurtocht doen of haal de verkleedkist tevoorschijn en houd een verkleedpartijtje. Vergeet voor één dag je koolhydraatarm dieet, snoepen en snaaien mag vandaag!

7. Jaaaaa buitenspelen!

Ga buitenspelen met je kleintje of de hond; wandelen, verdwalen, door bladeren rollen, slootje springen. Of speel weer eens ouderwets verstoppertje.

8. Niks, heeelemaal niks!

Ga eens lekker lummelen, niets doen, jezelf vervelen… niet iedere minuut van de dag hoeft ingevuld te worden met zinvolle activiteiten.


9. Haal je luchtbed en slaapzak maar tevoorschijn!

Houd een ouderwets pyjamafeestje met vrienden of vriendinnen! Enge films, popcorn, chips, goede muziek en kussengevechten mogen niet ontbreken natuurlijk.


10. Verhaaltje voor het slapen gaan

Laat je lekker voorlezen voor je gaat slapen of laat je kind eens een verhaaltje vertellen voor het slapen gaan, draai de rollen lekker om.

208 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 by Little Vagabond.