Winters buiten spelen in het Bredase Mastbos.

Bijgewerkt: 16 feb 2020Toen ik laatst met een vriendinnetje en haar zoontje ging wandelen vroeg ik haar wat nou leuke locaties waren om buiten te spelen in de winter, een plek in de natuur waar je niet alleen kan wandelen maar waar ook nog wat te beleven valt voor kinderen. Ze tipte mij over het Mastbos in Breda. Naast de verschillende wandelroutes in het bos kunnen kinderen spelenderwijs de natuur ontdekken in Speelbos Boeverijen. Ik ben er zelf gaan wandelen met mijn vriend en ons hondje Drieluik en het is inderdaad echt een aanrader! Een prachtig bos met vijvers en vennen en een fantastische plek voor kinderen om op avontuur te gaan.


Omdat vooral stadskinderen steeds minder buiten spelen en er ook steeds minder locaties en gelegenheden zijn om buiten te spelen, wordt er door Staatsbosbeheer gestreefd naar meer speelbossen in de buurt van steden. Één daarvan is Speelbos Boeverijen in het Bredase Mastbos.


Los gaan in Speelbos Boeverijen

Speelbos Boeverijen is speciaal ingericht om kinderen uit te dagen en te laten ontdekken. Alles kan en mag, vies worden en met modder spelen, hutten bouwen en in bomen klimmen. Je kan er klauteren over touwbruggen en verder is het Speelbos uitgerust met klimtoestellen en een kabelbaan. Neem je lunch mee en geniet van een heerlijke picknick aan een van de vele picknicktafels. Of ontdek de kabouters in het bos tijdens een wandeling over het 1,5 km lange kabouterpad van het Mastbos. Bij restaurant De Boschwachter boek je voor de kleintjes een kabouterarrangement, je krijgt een echte kaboutermuts en na afloop kan je genieten van een beker limonade en een lekkere kabouter pannenkoek. Een bezoek aan de tuinen van het nabijgelegen kasteel Bouvigne is ook een mogelijkheid.


Wil je graag de hond meenemen?

In Speelbos Boeverijen zijn honden helaas niet toegestaan. Maar in het Mastbos is een speciaal hondenlosloopgebied, wanneer je de snuffelroute volgt kom je er vanzelf.Eten en drinken

Toe aan een lekker hapje eten en een drankje na een dag in de bossen? Daarvoor kan je terecht bij eetcafé de 7 Heuveltjes, gelegen aan de Galderseweg in het Mastbos. Ze hebben in de winter een verwarmd terras dat uitkijkt op de authentieke speeltuin van het eetcafé.


Overnachten in het Mastbos

Wakker worden van fluitende vogeltjes en 's ochtends uitkijken op de bomen, zelfs dat kan! Midden in het bos kan je logeren in luxe appartementen van De Boschwachter. De echte bikkels en survivalaars kiezen er natuurlijk voor om te gaan "wildkamperen" bij de daarvoor bestemde paalkampeerterreinen. Je kan heerlijk genieten van een weekendje natuur in combinatie met stad, want vanuit het Mastbos ben je zo in het centrum van Breda.


Buiten spelen in de winter

In het Mastbos kan je jezelf dus ook in de winter prima vermaken. Wil je nog meer tips en ideeën voor buitenactiviteiten in deze koude dagen? Hier vind je nog meer inspiratie over buiten spelen in de winter.


Speelbossen zijn er door heel Nederland. Benieuwd waar speelbossen bij jou in de buurt te vinden zijn? Check het op de website van Staatsbosbeheer.

103 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 by Little Vagabond.